VONK! maakt de wereld sprankelender

VONK! Staat voor vuur. Het vuur van liefde, passie en van werkplezier. Onze producten zijn handgemaakt en van duurzame, zuivere paraffine. Wij zien mogelijkheden in alle grondstoffen. We werken daardoor met zo min mogelijk afval. Daarnaast werken we op een positieve en waarderende manier met een bijzondere doelgroep: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij aanschaf van een VONK! draag je hier aan bij!

Niels is de eigenaar van VONK! Ooit begonnen in het onderwijs, maar wilde graag meer. “In het onderwijs help je een klas, misschien een school. Nu kan ik voor veel meer jongeren van betekenis zijn. Soms is er maar één persoon nodig in het leven van een jongere die hem ’s ochtends uit bed tilt. Die persoon willen we bij VONK! zijn. Dat vuur wakkeren we aan.”

Grens doorbrekend
In het onderwijs liep de oud-docent tegen grenzen aan. “Neem nou de wetgeving die ervoor zorgt dat jongeren op hun 18e niet meer naar de Praktijkschool mogen. Je hebt niet altijd de macht wanneer een jongere klaar is om het systeem te verlaten.” Om die redenen vraagt VONK! ook geld voor de producten die de werknemers maken. “Wij willen niet afhankelijk zijn van subsidies. We willen ook voor jongere zorgen als de regelingen even niet toereikend zijn.

Iedereen is waardevol
VONK! is levensecht, de presentaties van de jongeren doen ertoe. Bij VONK! krijgen ze verantwoordelijkheid en horen ze er helemaal bij. Iedere werknemer krijgt bijvoorbeeld professionele bedrijfskleding. Het doel is voor de werknemer van VONK! het verschil maken.

“Laatst maakten we met een werknemer een kaars voor tijdens de begrafenis van zijn opa. Dan sta ik zelf ook met de tranen in mijn ogen hoor. De familie is mega trots dat hij met een eigen gemaakt product van betekenis kan zijn. En terecht. Het is prachtig als we werknemers zo zien groeien.”