OVER ONS

VONK! Staat voor vuur. Het vuur van liefde, passie en van werkplezier. Onze producten zijn handgemaakt en van duurzame, zuivere paraffine. Wij zien mogelijkheden in alle grondstoffen. We werken daardoor met zo min mogelijk afval. Daarnaast werken we op een positieve en waarderende manier met een bijzondere doelgroep: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij aanschaf van een VONK! draag je hier aan bij!

  

Niels is de eigenaar van VONK! Ooit begonnen in het onderwijs, maar wilde graag meer. “In het onderwijs help je een klas, misschien een school. Nu kan ik voor veel meer jonge mensen van betekenis zijn. Soms is er maar één persoon nodig in het leven van een jongere die er dagelijks zorgt dat je betekenisvol bezig bent. Die persoon willen we bij VONK! zijn. Dat vuur wakkeren we aan.”

Grens doorbrekend
In het onderwijs liep de oud-docent tegen grenzen aan. “Neem nou de wetgeving die ervoor zorgt dat jongeren vanaf hun 18e levensjaar moeten uitstromen van het praktijkonderwijs. "Je kunt niet goed plannen wanneer een jongere klaar is om het systeem te verlaten.” VONK! heeft een hele productielijn en een logistieke afdeling opgezet om inkomsten te genereren en niet afhankelijk te zijn van bijvoorbeeld subsidies. "We willen ook voor onze mensen zorgen als de regelingen even niet toereikend zijn."

Iedereen is waardevol
VONK! is levensecht, de prestaties van de jongeren doen ertoe. Bij VONK! krijgen ze verantwoordelijkheid en horen ze er helemaal bij. Iedere werknemer krijgt bijvoorbeeld professionele bedrijfskleding. Het doel is voor de werknemer van VONK! het verschil maken door maatwerk te leveren en als bedrijf te zorgen voor unieke producten met een prachtig verhaal.